lördag 1 augusti 2015

Sätter in nytt fönster i vardagsrummet

Vi började dagen med att sätta upp ställning även på den östra sidan av norra fasaden. Vi måste komplettera med några delar till ställningen så att vi kan få två våningar även här. 

Under den gamla tapeten i vardagsrummet hitta vi såklart flera lager av både tapet och papp. Detta är den första som också sitter direkt på timret. Man får säga att man var ganska djärv förr när man valde tapeter och färger. Det får de flesta av dagens fondväggar i kritvita rum att blekna. 

Putte och Josefin plockar ner panel för att komma åt det gamla hålet i väggen. Ovanför kan man se balkarna som vi satte dit förra hösten.  

Första plankan loss. 

Nu är hålet upptaget. Vi sågade med tigersåg runt hela öppningen och kapade alla spikar. Sen var det bara att trycka ut plankorna. 

Fönster F5 som Josefin har målat de två senaste veckorna är nu på plats för montering. Efter 100 timmar renovering tar det nu 5 minuter att montera det. 
Det är märkvärdigt vad ett fönster gör för ett rum. Vardagsrummet känns mycket större nu när det kommer ljus från två håll. 

Vi fick göra hålet 3 cm större för att få plats med fönstret. Det är ganska märkvärdigt att fönstren har varit så lika varandra. Detta kommer ju från ett annat hus här på ön. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar