söndag 23 augusti 2015

Monterar pardörr

Idag har vi satt in pardörren. Vi började såklart med att riva ut den gamla karmen. I och med att den nya dörren är så mycket större så måste vi ta upp ett ganska stort hål i väggen så att vi även kan flytta alla reglar runt dörren.  

Vi skar till en jämn kant av golvet och laska i en lika tjock bit på längden. Syllen hade två hål efter de gamla reglarna som vi satte igen och sen penslade vi på ordentligt med Roslagsmahogny på syllen. 

Över karmen har vi limmet och skruvat ett solitt trästycke i och med att vattbrädor och knektar skall fästas på utsidan. Under tröskeln lade vi ett lager med linullsdrev för att få tätt. I och med att karmen (170 mm) är mycket bredare än väggen (65 mm regel) så monterar vi karmen ett foderdjup utanför fasadplanken. Runt dörren kommer vi sen montera dubble foder. Det första blir flush med karm och det andra sticker ut ett foderdjup utanför dörrkarmen. Under tröskeln blir det då endast en bräda som ligger jämnt med tröskeln. Vi gör såhär för att jämna ut steget mellan vägg och karm mellan utsida och insida. 

Före och efter. Hallen känns mycket större då det kommer in ljus från ett håll till. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar