Ritningar och skisser

Planlösning
                                               
 Här har vi ungefärliga planlösningar. Det som inte stämmer är att hörnet i sovrum/matsal skall göras runt och att det skall var en altan på utsidan vid frontespisen. Annars är det såhär vi har tänkt oss att huset skall bli. Det enda som inte stämmer med hur det ser ut idag är att toalettdörren kommer sitta i Entrén


Fasad


Såhär tänker vi oss fasaden och den nya altanen vid frontespisen i det syd-östra hörnet. Alla fönster är placerade enligt när huset byggdes. Den ändra skillnaden är att vi tagit bort ett fönster ovanför entrédörren och att vi satt in pardörrar.


Garage

Funderingar kring att skaffa ett litet garage för cyklar, mc, gräsklippare och annat. Det skall vara lågt och smälta in så mycket som möjligt. 2013-05-09


2012 års pepparkaksmodell av huset

Sketch-up modell

Vi har börjat rita upp huset för att få en bild över hur fönsterna skall sitta och hur vi skall göra med foder och annan ornamentering. Vi är inte helt säkra på om vi skall göra som det var original. 
Vi står även i valet och kvalet huruvida vi skall återställa det runda hörnet på frontespisen. Det blir ju ganska mycket mera arbete att både återställa fönster och att eventuellt göra altan som vi funderat på. Vi tänker oss någon liknande bilden ovan. Flackt tak och ej inglasat. 


Hallen på övervåningen

Hallen åt andra hållet. Badrum och vårat sovrum till vänster om murstocken och barnens rum åt höger. Vi kommer antagligen även att installera någon form av nätt kamin på övervåningen. 

Ungefär såhär tror vi att hallen på övervåningen kommer se ut åt norr. Vi skall nog bygga ut golvet så att det går hela vägen längs fönsterna. Rummet blir inte lika avlångt då och dessutom kan man montera element och komma åt att putsa fönsterna. 


6 kommentarer:

 1. Peter Sörensen9 januari 2014 10:04

  Jag säger det igen. Ni går verkligen grundligt till väga. Ett föredöme. Har du/ni gjort skisserna och SketchUp-skissen själva? Grymt snyggt. Jobbar någon av er i branschen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Casper som har gjort både skisser och pepparkakshus! Han är vare sej i arkitekt- eller bageribranschen men visst blev det fint ändå!?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Magnus Ahlberg6 januari 2018 19:24

  Det skulle vara kul att se en skiss över planlösningen så att man lättare kan hänga med i renoveringen av alla rum. Jätteinspirerande, kul och spännande blogg! Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   tack för ditt inlägg. Det skall vi absolut lägga ut.

   // Casper

   Radera
  2. Hej Magnus,
   nu finns det planritningar. :)

   // Casper

   Radera