torsdag 6 augusti 2015

Monterar sockelsims och fasadplank vid trappan

Vi började dagen med att gjuta mellan stentrappan och syllen. Gjutningen måste bli så låg att sockelsimsen får plats ovanför utan att ta i och att det blir rätt lut så att vatten rinner av åt båda hållen.

Vi har även monterat nya stödlister för sockelsimsen, vilka vi har impregnerat med Roslagsmahogny. Vi stryker även syllen med Roslagsmahogny. 

För att få till passningen på sockelsimsen måste vi tvinga in den med skruv samtidigt som vi fixerar position med tvingar. Så vi har borrat upp 16 mm hål i vilka vi dragit stora skruvar med brickor. Vi pluggar och limmar igen hålen med plugg som har fibrerna i rätt riktning. På  högra bilden kan man även se att sockelsimsen går precis över gjutningen på trappan. 

Vi hann även med att sätta upp lite fasadplankor. Under plankorna sätter vi vindpapp. Då allt är lite skevt får vi såga plankorna med 1 grads vinkel för att få till passningen mot sockslsimsen. För att kunna sätta fasadplankorna på hela sidan utan att dörren är klar så räknade vi ut karmyttermåtten (2378x1366 mm) till entrédörren och målade ut placering på fasaden. På sista bilden syns hur stor dörren kommer bli. Dessutom tillkommer foder, knektar och två vattbrädor ovanför. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar