Norgårdsvägen 56


Huset är byggt vid sekelskiftet och är Elisabeths morfars föräldrahem. Nu bor hon här med sin man Andrea och parets två döttrar. I höst har säkerligen de flesta som passerat på vägen utanför saktat in och förundrats över förvandlingen. Det är få som lyckas med konststycket att renovera en pärla utan att atmosfären går förlorad på vägen. Elisabeth och Andrea är verkligen en inspiration i arbetet med att rusta och blåsa liv i sitt gamla hus. Det har inte bara atmosfär - det är helt enkelt ett fantastiskt vackert hem! 

Till sin hjälp har paret haft Malle och Sven på Ocean Finsnickeri, två av de alltmer sällsynta hantverkare i landet - och definitivt de enda i kommunen - som har både kunskap och intresse av att jobba med gamla metoder och traditionella material. Resultatet hittills talar för sig själv.

Ungefär hundra år skiljer de båda bilderna åt. 
Varför tar inga sådana här fina foton längre där hela familjen poserar framför huset man bor i?

Pardörrarna i entrén på husets baksida köptes på Fönsterantiken i Frufällan och har skrapats, glasats om och målats. Under trappan finns numera en ny liten toalett. 

Det är inte alltid lätt att lyckas välja rätt färg, kanske är det därför som många helt enkelt målar allt vitt!? Men titta här så fint det kan bli! Köket är målat med linoljefärg i grönt och turkos. Bänkskiva med diskho i carrara-marmor beställdes från Italien. Fem personer behövdes för att bära in den i huset.


Mellan rummen har Elisabeth och Andrea satt in pardörrar och sidofönster.

Ett av rummen i huset använder Elisabeth som målarrum för fönster.

Bilderna är tagna av Mira Wickman.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar