söndag 22 juli 2018

Bygger fixtur till stenarna på verandan

För att förstå hur vi skall bygga verandan så fick vi rita upp delar av stommen i ett CAD program. Det är ju väldigt viktigt att alla stenar hamnar på exakt rätt ställe för att få symmetri kring trappan och avsluten på verandan. Vi har använt gratisprogrammet FreeCAD. Det fungerar väldigt bra till enklare saker.  

Vi har även börjat med fixturen som vi skall använda för att sätta ut stenstolparna. Vi tänker oss att vi fäster de 6 st balkarna som skall stå på stenar i väggen och sen lägger den andra änden på en fixtur. När allt är i lod och placerat som det skall vara så gräver vi hål under respektive balk där stenarna skall stå. Vi kommer fästa en gängstång i ovankant på varje sten. Den borrar vi hål i balkarna och hänger stenarna i balkarna där de skal sitta. Sen gjuter vi fast stenarna hängandes i ett gjutrör som går 700 mm ner i marken. Då kommer vi få dem i exakt rätt position. 

Vi har även börjat fundera på hur vi skall sätta ihop alla balkar. Vi kommer tappa in balkarna i bärlinan på väggen och halvvägs in i syllen. Vi gjorde några provfogningar idag för att testa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar