tisdag 23 juli 2019

Monterar foder på verandafönstren

De senaste dagarna har vi ägnat oss åt att bygga och montera foder på förnsterpartiet vid verandan. Det har tagit lite tid då det är lite kluriga forder och då allt är snett och krogigt. Det högra dörrfodret till exempel skall passa mot två sneda ytor i nederkant och formsågas mot vattbrädan. Det går inte och testa förrän hela fodret är gjort så det blev mycket mäta innan jag sågade. 

Fodren mellan fönsterkarmarna kommer vi måla i samma färg som fönstren så att det ser ut som ett helt fönsterparti.

Då fönstren inte sitter helt perfekt med 30 graders vinkel och inte har exakt samma djup mot väggen så hamnar centrum inte helt i mitten av fodren som sitter i det fasade hörnet. Även detta var lite klurigt att få till rätt så att fodren ligger an mot fönstren på båda sidor och får ett bra möte. Jag gör fodren i två delar som jag limmar ihop. 

Här ser ni att fönstren inte ligger flush med fasaden i överkant så jag får sätta en extra del i överkant på varje foder för att fylla ut spelet.

Vi har även satt upp alla locklister ovanför fönstren. Nu är allt snickeri klart och vi skall förbereda för att måla. Staketet kommer vi sätta upp sist och måla alla själor innan vi monterar dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar