måndag 21 juli 2014

Vilken färg?

Idag har jag provbyggt ett fönster till för att kunna testa en färgkombination till.

Hjälp oss! Vilken färg passar bäst eller finns det några andra bra förslag att kombinera Guldockra med? Vi hade tänkt att fasaden skall gå i någon bruten vit. 

11 kommentarer:

  1. Vi har lite olika åsikter.Hanna tycker det gula alternativet är finast, medan jag och Ernst tycker den gröna är att föredra. Ernst funderade på om inte mörkgrå foder kanske skulle kunna fungera riktigt bra!? Har nu övervägt (ljus?)Engelsk Röd (NCS 4746-Y77R)?

    Mvh
    Felix

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för åsikten. Vi har testat med grått men det blir faktiskt lite mesigt. Med all respekt Ernst. Vi samlar röster på hög...

      Radera
  2. Jag tycker både gult och grönt ser ut som man inte kunnat välja (vilket iofs inte är så konstigt) och de de lite grann tar ut varandra, medan två nyanser av gult gör det extra gult så att säga, på ett bra sätt. Så en röst på gult+gult alltså!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Funborunsten,
      Tack för dina kloka ord. Vi känner själva att den gröna blir lite för mycket och du beskriver det vi känner bra. Tack för ditt inlägg.

      MVH

      Casper

      Radera
  3. Mycket trevliga framsteg på er fantastiska blogg. Personligen håller jag med den översta talaren. En mörk grå eller engelskt rött låter som bra alternativ till guldockran. Av de alternativ ni fotograferat håller jag på den gröna varianten av de två. Skulle dock tycka den kunde vara något mer mörkgrön i så fall. Hursom känns det som den gula blir svår då omfattningen bör vara mörkare än karmen för att få balans i det hela. Men det är ert hus, så välj med hjärtat/ mvh Peder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Peder,
      Tack så mycket för dina fina ord om bloggen. Det är ett bra stöd för oss själva. Man ser att det faktiskt händer något. Det är lätt att glömma av allt man gjort.
      Faktum är att vi valde en mycket mörkare grön som heter Ardbeg Green från Ottossons när vi köpte provfärger. Vi tyckte den gjorde sig fint mot Ockra men när vi såg den hemma kändes det på tok för mörkt. Men det kanske skall provmålas även det.

      Tack för dina kommentarer.

      MVH

      Casper

      Radera
  4. Vilken bra blogg ni har! Mycket hjälpsam för oss nybörjare. Tycker det gula var väldigt vackert! Hur har ni tänkt ang färgsättningen, har fönstren varit ockragula innan eller har ni valt allt själva? Efter skrapande har vi kommit fram till att både foder och fönsterbågar på vårt hus varit rosa, något som varken jag eller sambon gillar, så jag vet inte var jag ska börja när det gäller färgsättning.

    SvaraRadera
  5. Hej Emelie,
    Tack för de orden. Det glädjer alltid när bloggen är till nytta för andra. Det är verkligen så vi försöker lägga upp det.
    Faktum är att huset har varit i en mintgrön nyans med ljusgröna (nästan mint) foder och lite mörkare fönster. På detta har det varit ett grönt plåttak. Med andra ord som en engelsk marmeladkula. Vi tycker precis som ni att det blir lite för mycket av det goda. Vi bestämde ganska tidigt när vi började med fönstren att vi ville ha Guldockra då vi tycker det är så fint. Sen har vi skjutit på beslutet på resten av kulörerna. Även om vi har pratat och tänkt mycket på det så är det inte förrän det ställs på sin spets som vi känner oss redo att ta beslutet. Det lutar faktisk mot den gula kombinationen. Kul att du tycker om den.

    MVH

    Casper

    SvaraRadera
    Svar
    1. När vi började fönsterrenoveringen för sex år sedan valde vi guldockra och det valet sätter ju vissa restriktioner vad gäller övriga färger på huset, om man inte vill vara alltför djärv vill säga! Nu har vi till på köpet hittat en ny blå färg på vissa foder som är jättesnygg! Detta är ursvårt!

      Radera