söndag 5 januari 2020

Tar bort golv och sågspån i vardagsrummet

Idag har vi tagit oss an att bryta upp resterande del av golvet i vardagsrummet och ta bort allt sågspån. Vi kapar golvet på hälften för att få lite kortare plankor att hantera. 

När golvet är borttaget så är det bara att skovla upp allt sågspån och lägga i säckar. Vi kommer använda det ingen. Längs ner ligger en riktigt tunn papp som gör att det är jobbitgt att skovla upp spånet. Den följer med om man går för nära golvet. 

Faktum är att vi hittade tre små musbon i sågspånen och en död fågel. I sommras ringde vår son Otta till oss på jobbet och hade panik för att en fågel hade flygit in i matsalen och plötsligt kunde han inte hitta den. Nu fann vi talgoxen död under golvplankorna i vardagsrummet. När vi rundade av hörnet vid verandan så blev det en hel del stora springor ner i spånet så den lilla fågeln måste ha kypigt in där och sen vandrad ca 7 meter in under vardagsrummet och dött. 

Efter att vi fyllt runt 35 säckar med sågspån så är det äntligen klart. Nu skall vi täta ordentligt mot muren, pappa, räta upp golvet, kortla ihop alla balkar och sen lägga tillbaks allt spån. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar