torsdag 18 april 2019

Monterar vattbrädor vid verandafönstren


Idag har vi ägnat nästan hela dagen åt att sätta upp vattbrädorna och det profilerade stycket under fönstren vid verandan. I teorin skall alla vinklar vara 30 grader men de blir ju inte exakt när vi timrade hörnet. Så man får mäta vinkeln med en smygvinkel och sen såga två provbitar av något skitvirke och sen kolla att det verkligen passar. Sen har man en chans att såga den riktiga biten. Då bearbetat  virke är dyrt så köper vi bara exakt det vi behöver så det finns inget utrymme för felsågningar.  Vattbrädorna hyvlar och fräser vi själv och den stora profilerade delan har vi köpt på Romeland Snickei. 

Locklisten måste modifieras i hörnen för att få bra anligg mot fasadplankorna. Jag hyvlar till en vinkel på ca 30 grader med handhyvel för att få det att passa. 

Det sista vi gjorde idag var att fundera lite över hur det skall se ut över fönstren. Vi tänker oss att vi skall ha som en spegel som går runt hela hörnet där vi skall ha någon form av utsmyckning. Som en slags bård. Det blir ett litet stycke ovanför borden som får locklist. Här håller jag upp en profilerad vid som vi kommer ha som anslag för locklisten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar