tisdag 13 december 2016

Målar väggarna i Nils rum

Ikväll började vi måla väggarna i Nils rum. Alla golvlister har vi tagit ut för att måla omonterade. Detta är verkligen något av det roligaste. Större förändringar på kort tid när det gäller renovering med ett mått av byggnadsvård är svårt att få.  

Färgerna vi valt är från Ottosson Färgmakeri. Den blå kulören på väggen är en blandning som vi testat oss fram till genom åtskilliga provmålningar. Ottosson har sen blandat till kulören efter färgprov på det underlag som vi har på väggarna. Vi använder matt linojefärg vilket är väldigt trevligt att måla med. Dels är det väldigt mycket pigment i färgen vilket göra att det täcker otroligt väl efter bara en strykning. Dessutom går det att rolla utan att det stänker alls. Vi använder en väldigt kortluggig roller för att få så lite struktur som möjligt. Vi har grundat väggarna med Ottossons vita grundfärg för inomhusbruk. 
Till trösklarna har vi valt Mörkgrå vilket är en standardkulör från Ottosson. Vi har denna grå som bas på entrégolvet och förvånas över hur slitstark den är. Efter två år av grusiga barnstövlar så finns det inga spår av slitage. Vi kommer använda denna färg till alla trösklar och till trappan. 

Dörren in till Nils garderob och den nymålade tröskeln. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar