söndag 8 maj 2016

Förbereder för att lägga stenplatta för kaminen i hallen

Vi har beslutat oss för att ha en kamin i  hallen på andra våningen. Vi (eller jag) var länge inne på något renoverad begagnad kamin. Efter mycket letande så blev det till sist en ganska modern Contura 850 som är både lagom i storleken och som framför allt har glas åt tre håll. Men vill ju trots allt se elden.

Vi tänket sätta en grön kalksten från Kinnekulle under kaminen. Det känns passande att välja en stensort som finns relativt lokalt. Kinnekulle gillar vi ju av många anledningar. Vi har förstärkt och kortlat där sten och fris skall ligga. 

Vi har lagt ut frisen och börjat lägga golv bredvid. Vi lägger golvet provisoriskt först och låter det ligga minst 4 veckor. Sen tar vi upp det och lägger om det så att vi får ihop springorna lite till. 

I helgen har vi lagt om hela golvet i hallen fram till frisen och lagt golv i nästan hela Nils rum. De resterande tre plankorna ligger på tork i rummet. Vi skall dra om rören till elementet innan vi kan lägga in dem. 

2 kommentarer:

  1. Hej! Vilket fantastiskt jobb ni gör, riktiga finsnickare! Jag har lyckats missa denna bloggen i alla år, en sån resa ni ha gjort. Jättebra strukturerad blogg ni har, saknar bara lite före och efter (när ni kommer dit) för det är många inlägg att ta sig igenom när man kommer in såhär sent =) Härliga färgval. Ha en fin sommar och kämpa på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Louise,
      vi tackar så mycket för dina fina kommentarer. Det är alltid lika roligt när andra hus- och byggnadsvårdsintresserade (såg på din fina blogg också)tycker om det vi gör. Det kommer att bli flera före efter bilder med tiden. Vi lovar.

      Casper

      Radera