tisdag 14 juli 2015

Målar guldgult på fasaden

Idag har vi börjat med andra stryckningen på norra fasaden. Vi började med foderfärgen i Guldgult från Ottossons. Här ser vi första penseldraget. 

Tackfoten och alla detaljer som sticker ut från fasaden skall vara i samma kulör. 

Klart. 

Det är inte jättestor skillnad mellan guldockran och guldgult. På långt  håll ser det nästan ut som samma kulör. 

2 kommentarer:

  1. Det där blir ju jättesnyggt! Nej man tänker nog inte direkt på att det är olika kulörer på håll om man inte verkligen tittar noga, men det ser väl mer levande ut? Att döma av översiktsbilden! Ska själv komma till skott med att måla fönsterbågar i annat än vitt. Till exempel ockragult, men har insett att det är en djungel som nästan allt annat. Har ni använt 100% Ottossons guldockra? Övervägde ni andra fabrikat, kulörer eller spädningar och isf varför valde ni just den? Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      tack så mycket. Vad kul att du tycker om det. Det är ju så svårt att välja kulör så till slut vet man knappt vad man tycker. Ja, vi har använt 100% Guldockra, Guldgul och Kittvit från Ottossons. Vi har naturligtvis vridit och vänt på det här med val av färg. Gysinge valde vi bort pga Gudmunssons cyniska stil. Självutnämnt allvetare men inte någon hantverkare. Vi har valt Ottossons då de har målat ett antal referensobjekt som tex Ribbersborg i Malmö. Det är oftast byggnader med kulturhistoriskt värde vilket borde innebära att man har valt färg med omsorg. När vi målar inomhus använder vi aldrig terpentin pga hälsa men utomhus brukar vi använda det.

      MVH

      Casper

      Radera