tisdag 6 januari 2015

Drar avloppsrör till badrum

Sedan vi lade om taket mellan andra våningen och vinden för ett antal år sen så har luftningen av avloppssystemet gått provisoriskt genom hallen till det tilltänkta badrummet. Efter mycket grubbel över hur vi skall dra rören till badrummet och samtidigt bibehålla så mycket av bärigheten i bjälklaget så startade vi idag. Vi har tidigare kottlat ihop bärande vägg och yttervägg och lagt in bjälkar på cc 300 mm. Principen blir att vi lägger toalett som skall ha 110 mm rör närmst huvudstammen som går ner vid murstocken. Sen drar vi genom alla balkar precis vid den bärande väggen mot vårt blivande sovrum i och med att minsta moment är där balkarna är upplagda.  

De två första bjälkarna kunde vi sticka rören igenom. Vi har även bytt huvudstammen som går ner till köket och sen vidare till källaren. 

Varje hål som vi tar upp i bjälkarna förstärker vi sen genom att skruva och limma 18 mm konstruktions plywood på båda sidor. Vi hann klart hela vägen fram till avluftningen som går upp till taket. Då vi inte har bestämt vilket porslin vi skall ha än så har vi inte dragit klart rören till toaletten. Vi har bara satt dit en split. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar