tisdag 12 augusti 2014

Tar ner eternit på västra norrväggen

Idag byggde vi ut ställningen även på den västra väggen av norrväggen så att vi kommer åt att plocka ner eterniten där också. Bakom eterniten doldes ett fönster, vilket vi visste från både gamla kort och då vi hittade karmen i väggen när vi isolerade hallen.  

På det lilla fönstret kan man se hur profilen under fönstren har sett ut. Det är det första stället som vi har kunnat se det på. Vi kan även se ornamenteringen ovanför entrédörren. 


4 kommentarer:

  1. Jag måste verkligen gratulera er till det fantastiska hus ni äger. Det måste vara som julafton med de äldre detaljer ni nu hittar under eterniten. Kul att ni hittade den sista profilen till fönsteromfattningarna. Fasaden på ert hus är verkligen perfekt balanserad vad gäller utsmyckning. Hoppas ni någon gång har tid och ork att återskapa utsmyckningen på gavelspetsarna, för den är verkligen pricken över i:et i den sammantagna designen/mvh Peder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Peder och tack! Till en början hade vi idéer om att utforma foder och utsmyckningar på ett helt annat sätt, men när vi plockade ner eterniten insåg vi att det vore fel att göra så! Både form och funktion är så fantastisk uttänkt och går hand i hand. Sparsmakat men vackert. Vi tänker även återskapa gavelspetsarna så småningom.

      Radera
  2. Hittade er blogg när jag läste på om eternit. Fantastiskt lärorikt och inspirerande då jag ska ge mig på ett liknande projekt där jag ska plocka ner eterniten på vårt hus på Fotö framåt sommaren. Behöll ni delar av den gamla panelen? Hur gjorde ni med alla spikhål som blev kvar från reglarna som eterniten spikats fast i?

    SvaraRadera
  3. Hej Jesper, Alla gamla spikhål fyller vi med fönsterkitt och sen målar vi med linolja. Det håller bra. Vi hade ju kvar locklisten på under eterniten så alla lister var spikade i locklisterna och dessa har vi bytt ut då de var väldigt blandat på huset. Så då slapp vi problemen med spikhålen där.

    SvaraRadera