lördag 1 februari 2014

Bygger hylla till entrén

Idag har vi börjat att bygga en hylla för ytterkläder till entrén. Jag har hyvlat rätt dimensioner för att göra ett hyllplan. 

För att få det helt plant fräser jag ut små 6 mm spår som jag kan sätta små kex. 


Då jag gjorde spåren lite längre än kexen så är det inget problem att få det att passa och det går dessutom väldigt fort att göra. 

Limmat och klart. 


5 kommentarer:

  1. Inser att vi nog måste införskaffa en fräs men ingen aning om vilken. Den du använder är väl för proffs, men är det värt att skaffa en sådan även för oss glada amatörer med många års hemmasnickring framför oss eller kan det finnas enklare (billigare) varianter som duger? Vad skiljer dyrare och billigare? Det vi inte vill kompromissa med är väl precision och hållbarhet tror jag. Mycket tacksam för svar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna,
      Jag har köpt Festool för att det är dels är otroligt användarvänliga och har hög kvalitet men även för att det finns så otroligt praktisk kringutrustning att köpa som till exempel fixturer för sinka lådor, stödlinjaler och radie mallar. Skulle jag köpa en fräs idag så skulle jag köpa samma. Den har fungerat perfekt.

      Radera
  2. Samt att jag ska kunna hantera den med mina små frökenhänder så inte mannen i huset lägger beslag på allt snickeriarbete :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En av grejen med Festool är att dom är ganska små och därmed passar små frökenhänder....

      Radera
  3. Det låter ju oemotståndligt.. får börja spara! Tack!

    SvaraRadera