fredag 16 augusti 2013

Lägger sista trallen på altanen

Idag har jag lagt klart trallen på altanen. Plankorna räckte precis. Inga felsågningar. Om det blir fint väder imorgon så skall vi stryka in den med Roslagsmahogny igen. 

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig altan ni får! Snyggt med de grova dimensionerna på trallen. Det ser ut som att ni inte har tryckad trall? Vad räknar ni med för livslängd på den med roslagsmahognyn? Vi står själva med en nästan färdig bärlina/regelverk och ska välja trall. Vi vill undvika tryckat i möjligaste mån men vi vill heller inte behöva lägga om trallen om några år.
    Mvh
    Martin

    SvaraRadera
  2. Hej Martin och tack för frågan.
    Vi hade exakt samma åsikt som du att vi vill slippa synligt tryckt virke. Om man köper någorlunda bra virke så tror vi att det kommer att hålla i flera decennier. Jag har tidigare gjort lite tester med roslagsmahogny och den sämsta råspont jag kunde hitta. Bland annat har jag ett brunslock som har legat i 5 år med fuktig undersida och helt oskyddad uppåt. Jag har strukit det med roslagsmhogny varje vår och det finns inte ett spår av någon röta eller annat. En av mina grannar har bygga utomhustrappa till huset i helt obehandlad fura och det fungerar riktigt bra. Det gäller bara att finna riktigt bra kärnfuru. Jag tänker behandla min altan en gång per år.

    MVH

    Casper

    SvaraRadera