lördag 27 oktober 2012

Isolering av östra sektionen av vinden

Nu är det bara en sektion kvar att isolera om. Jag har tagit bort allt sågspån och gammalt papper. På golvet lägger vi vindpapp innan kutterspånet. 

Nu ligger allt kutterspån på plats. Jag har höjt bjälklaget med 70 mm så att det är totalt 240 mm isolering. Nu är äntligen hela vinden färdigisolerad. Nu skall jag bara lägga golv på den sista sektionen, montera 4 lampor till och måla murstocken vit. 

3 kommentarer:

  1. Måste fråga varför ni valde att ta bort sågspånet och ersätta med nytt kutterspån istället för att isolera med cellulosafiber ovanpå befintligt isolering? (Bra blogg! Hittade till den via Husdagboken på G&T) / Magnus

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Kutterspån isolerar ju lite bättre än sågspån. Dessutom kommer vi att behöva lyfta på isoleringen på några ställen i framtiden och då är det bra mycket enklare med kutterspån som inte flyter ut på samma sätt som sågspån. Dessutom är det väldigt billigt. Cellulosafiber hade naturligtvis också gått bra men då vi isolerat vinden i olika etapper så har det varit smidigt att köpa all isolering vid ett tillfälle och sen lägga ut när man behöver.

    Tack för kommentaren.

    MVH

    Casper

    SvaraRadera
  3. Hej igen Manx,
    vad trevligt att du följer oss.

    // Casper

    SvaraRadera